Update: Barcelona moet Umtiti drie maanden missen na succesvolle operatie

Update: Barcelona moet Umtiti drie maanden missen na succesvolle operatie

17 januari - 15:18 Laatste update: 17 januari - 15:18
Primera División 33 Reacties

Het noodlot heeft opnieuw toegeslagen bij FC Barcelona-verdediger Samuel Umtiti. De Fransman is tijdens de training geblesseerd geraakt aan zijn voet en moet daarvoor geopereerd worden.

Umtiti is na jaren van slepend blessureleed eindelijk weer een heel seizoen fit, al wordt er dit seizoen nauwelijks een beroep op hem gedaan, maar zal nu opnieuw moeten revalideren. De centrale verdediger is geblesseerd geraakt aan een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet en een operatie is onafwendbaar. Hoe lang hij precies uit de roulatie zal zijn, moet na de ingreep blijken.

Umtiti speelde op 12 december tegen Osasuna zijn enige wedstrijd van dit seizoen, nadat hij in de anderhalf jaar onder Ronald Koeman ook al nauwelijks in actie was gekomen. De verdediger maakte onlangs wél het debuut van topaankoop Ferran Torres mogelijk: doordat Umtiti zijn in 2023 aflopende contract met drie jaar verlengde, kwam er salarisbudget vrij om Torres in te schrijven voor de competitie.

Update: FC Barcelona verwacht Samuel Umtiti drie maanden kwijt te zijn. Dat laten de Catalanen weten, nadat de Franse verdediger dinsdag succesvol geopereerd is aan zijn voet. Het is niet de eerste lange absentie van de door blessures geplaagde Umtiti.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s