Mededeling verrast Heerenveen-doelman Mulder: 'Nee, zag het niet aankomen'

Mededeling verrast Heerenveen-doelman Mulder: 'Nee, zag het niet aankomen'

Erwin Mulder had niet verwacht dat hij aan de kant geschoven zou worden bij sc Heerenveen. Trainer Johnny Jansen heeft van Xavier Mous de nieuwe eerste doelman gemaakt. Mulder is verrast, vooral door de timing, maar is vastberaden zich terug te knokken.

Mulder begon het seizoen als eerste keeper én aanvoerder, maar zit nu op de bank. "Dat hoorde ik op 4 januari. Ik zat thuis in verband met corona en kreeg toen een belletje. Het was een mededeling die niet leuk was. Waar het op neerkwam was dat Xavier het uitstekend gedaan heeft en dat is ook zo", zegt Mulder tegen Omrop Fryslan.

"Nee, ik zag het niet aankomen en zeker niet op dit moment. Dat is vooral omdat ik 3,5 maand geblesseerd ben geweest en hard heb gewerkt om weer fit te worden. Dan hoop je dat in de voorbereiding weer kunt laten zien dat je er weer bent. Dit is dan niet fijn om te horen", zegt Mulder.

Mulder was afgelopen zomer nog aanvoerder. "Je maakt iemand niet zomaar aanvoerder. Ik denk dat ik vorig jaar een goed seizoen heb doorgemaakt en belangrijk geweest ben voor het team, zowel op als naast het veld. Daardoor is de keuze ook op mij gevallen om aanvoerder te worden. Dan hoop je wel dat je een streepje voor hebt en iets meer krediet hebt. De keuze van de trainer valt op iemand anders. Ik heb vaker met dit bijltje gehakt. Het enige wat ik moet doen is hard trainen en klaar zijn wanneer de trainer me nodig hebt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s