Doemscenario bevestigd: 'Mijn eerste duel voor FC Utrecht was ook mijn laatste'

Doemscenario bevestigd: 'Mijn eerste duel voor FC Utrecht was ook mijn laatste'

Naoki Maeda bevestigt dat zijn eerste wedstrijd namens FC Utrecht ook zijn laatste was. De Japanner liep een beenbreuk op tegen Ajax, waardoor hij maanden uit de roulatie is.

Ongeveer tien minuten na het eerste fluitsignaal moest Maeda het veld verlaten tegen Ajax. Al snel werd duidelijk dat de buitenspeler lang uit de roulatie zou zijn. Er werd zelfs al gespeculeerd over het einde van zijn tijd bij FC Utrecht, dat Maeda met een koopoptie huurt van Nagoya Grampus. Via de clubkanalen van de Domstedelingen maakt de jeugdinternational bekend dat dit scenario werkelijkheid is geworden. 

"Vanuit Stadion Galgenwaard ben ik direct voor onderzoek naar UMC Utrecht gegaan", begint Maeda. "Daar is geconstateerd dat ik een breuk in mijn onderbeen heb opgelopen. Nader onderzoek door een externe specialist in het AMC bevestigde: die breuk moet operatief hersteld worden. Daarna wacht mij een maandenlange revalidatie. Dat betekent dat mijn eerste wedstrijd voor FC Utrecht ook direct mijn laatste is geweest."

"Het was mijn grote droom om in Europa te voetballen, en die droom is dankzij de kans die FC Utrecht me heeft geboden werkelijkheid geworden", gaat Maeda verder. "Ik keek enorm uit naar mijn debuut, nota bene in een thuiswedstrijd tegen Ajax; een wedstrijd waarover ik sinds mijn komst naar Utrecht al veel gehoord had. Helaas liep ik al snel een blessure op. Daardoor valt mijn droom voor nu in duigen. Maar ik geef mijn droom niet op. Met Nagoya Grampus en FC Utrecht ga ik in gesprek over mijn behandeltraject en ik ga mij nu volledig focussen op mijn herstel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s