Update: Door Ibrahimovic getrooste arbiter hard gestraft door Italiaanse bond

18-01-2022 14:10 Laatste update: 16:19
51

Zlatan Ibrahimovic heeft zich maandagavond van zijn beste kant laten zien. De Zweed, die met AC Milan een pijnlijke nederlaag leed tegen Spezia (1-2), ging na afloop van de wedstrijd naar de kleedkamer van de scheidsrechter om hem te troosten.

Marco Serra zat er namelijk helemaal doorheen. De leidsman verontschuldigde zich na de wedstrijd al tegenover diverse spelers van Milan omdat hij tijdens een situatie in de tweede minuut van blessuretijd besloot om een vrije trap toe te kennen, in plaats van het geven van voordeel aan de Rossoneri. Daardoor moest de goal van Junior Messias (de eventuele 2-1) worden afgekeurd.

Tot overmaat van ramp maakte Spezia ook nog 1-2 en was de ramp voor Milan compleet. Na afloop van de wedstrijd huilde de scheidsrechter tranen met tuiten in de kleedkamer en kwam Ibrahimovic, samen met een aantal ploeggenoten, langs. Dat melden diverse Italiaanse media. Ze troostten hem en gaven te kennen dat 'fouten nou eenmaal kunnen gebeuren'. Ze namen het puntenverlies de arbiter niet kwalijk.

Ook Stefano Pioli, de manager van Milan, weigerde na afloop de schuld alleen maar bij de scheidsrechter neer te leggen. "Niet alleen hij, maar ook mijn spelers zijn schuldig aan dit resultaat", liet hij optekenen.

Update: Arbiter Marco Serra is door de Italiaanse scheidsrechtersbond AIA voor twee duels geschorst. Hij ging maandagavond in de fout tijdens het thuisduel van AC Milan met Spezia (1-2). De leidsman verontschuldigde zich na afloop in tranen bij de Milanezen, die zich van hun beste kant lieten zien. Onder meer Zlatan Ibrahimovic troostte hem. De zalvende woorden van Milan ten spijt, de AIA heeft hard ingegrepen. Serra krijgt twee weken vrijaf, waarna hij in de Serie B moet beginnen.