NAC wil spelers van Heerenveen betrekken in Haye-deal: 'Interessant voor ons'

NAC wil spelers van Heerenveen betrekken in Haye-deal: 'Interessant voor ons'

NAC Breda hoopt spelers van sc Heerenveen te kunnen betrekken in de deal rond Thom Haye. De middenvelder is nog steeds eigendom van de Parel van het Zuiden, terwijl hij zelf graag naar Friesland wil vertrekken.

BN DeStem onthulde eerder op dinsdag dat NAC een bedrag van 750.000 euro vraagt voor Haye, terwijl Heerenveen niet verder wil gaan dan vier ton. Edwin de Graaf, trainer van de Bredase club, weet wel een oplossing voor de Friezen om de prijs te drukken. "Ik heb gezegd dat ik er graag een aantal spelers van Heerenveen bij zou willen betrekken", zegt hij tegen de regionale krant.

Op die manier hoeft Heerenveen niet het volledige bedrag voor Haye te betalen, kunnen ze toch de beschikking krijgen over de spelmaker en zou NAC er ook mee geholpen zijn. "Daar lopen namelijk interessante spelers voor ons rond. Wij hebben dat als club voorgelegd aan Heerenveen."

Zeker is in ieder geval wel dat de Parel van het Zuiden in de bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle van woensdagavond nog kan beschikken over Haye. "Hij wil gewoon graag die kant op en hoopt nog steeds dat de transfer doorgaat, maar hij zit er goed in en speelt morgen tegen PEC. Ik heb hem gezegd dat ik hem blijf gebruiken zolang hij speler van NAC is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s