RKC dankt hattrickheld Odgaard en staat in de kwartfinale van de KNVB Beker

18-01-2022 21:15
16

RKC Waalwijk is de eerste kwartfinalist in de KNVB Beker dit seizoen. Na verlenging wisten de Waalwijkers af te rekenen met ADO Den Haag, dankzij invaller Jens Odgaard.

Net als in de vorige bekerronde voerde trainer Joseph Oosting een aantal wijzigingen door bij RKC. Zo zaten onder meer Michiel Kramer, Odgaard en Etienne Vaessen op de bank. Desondanks kwamen de Waalwijkers na achttien minuten spelen al op voorsprong, nadat Roy Kuijpers zich subtiel vrijspeelde en de bal achter doelman Luuk Koopmans schoot.

Het antwoord van ADO liet niet lang op zich wachten, al kregen de Hagenaren een handje hulp van de thuisploeg. Aanvoerder Boy Kemper kopte vanuit een corner op de paal, maar via bekerkeeper Issam El Maach ging de bal alsnog in het Waalwijkse doel: 1-1. Net voor rust viel ook nog de verrassende 1-2, via doelpuntenmaker Thomas Verheydt.

In de tweede helft was RKC echter gebrand om weer op gelijke hoogte te komen. De Waalwijkers kregen veel goede kansen, maar wisten lange tijd niet tot scoren te komen. Dat veranderde in de 75ste minuut: toen werkte invaller Odgaard met een harde uithaal de bevrijdende gelijkmaker tegen de touwen. In het resterende kwartier kwamen RKC en ADO niet meer tot scoren, waardoor een verlenging noodzakelijk was.

In de dertig extra minuten groeide Odgaard uit tot de grote man van RKC. Vlak voordat de eerste helft van de verlenging afgelopen was, maakte de Deen opnieuw een fraaie goal. Hij speelde zichzelf goed vrij en verschalkte Koopmans van buiten de zestien. Vijf minuten voor tijd complementeerde Odgaard zijn heldenrol door de bal in het ADO-doel te stiften: 4-2. Dat was ook de einduitslag, waardoor RKC naar de kwartfinale van de KNVB Beker gaat.