Go Ahead wint in Heerenveen en plaatst zich voor kwartfinale KNVB Beker

18-01-2022 22:52
82

Go Ahead Eagles heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De ploeg van trainer Kees van Wonderen werd nauwelijks in verlegenheid gebracht door sc Heerenveen, dat op eigen veld de deksel op de neus kreeg: 0-1.

De eerste kans was nog voor Anthony Musaba, die Go Ahead-doelman Andries Noppert van dichtbij knap redding zag brengen. Aan de andere kant was het na een kwartier echter gelijk raak. De Deventenaren speelden zich simpel onder de Friese druk uit en Iñigo Córdoba verzilverde uiteindelijk de goede voorzet van Luuk Brouwers. Niet veel later probeerde de Spaanse doelpuntenmaker het nogmaals, maar nu keerde Xavier Mous zijn inzet.

Heerenveen ging daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Noppert liet zich niet verrassen door Rodney Kongolo en Musaba. Verder had Go Ahead zijn zaakjes uitstekend op orde in het Abe Lenstra Stadion. Ook in de tweede helft kwamen de bezoekers slechts een paar keer onder druk te staan. Tien minuten voor tijd was Philippe Rommens dichtbij de beslissing, maar zijn inzet eindigde op de paal.

Raimi Kaib kreeg in blessuretijd vervolgens nog een grote kans op de gelijkmaker, maar schoot naast. Go Ahead trok de zege daardoor over de streep en plaatst zich voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Eerder op de avond gingen RKC Waalwijk en Vitesse de ploeg van Kees van Wonderen voor.