Sankt Pauli zorgt voor stunt: Dortmund uitgeschakeld in DFB-Pokal

18-01-2022 22:53 Laatste update: 23:06
23

Borussia Dortmund is dinsdag op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de achtste finales van de DFB-Pokal. De Duitse topclub ging op bezoek bij FC Sankt Pauli met 2-1 onderuit.

Dortmund trad veelal met zijn vaste waardes aan. Zo waren onder meer Erling Haaland en Marco Reus van de partij, maar Donyell Malen begon op de bank. Al na vier minuten moesten Die Borussen echter in de achtervolging. Etienne Amenyido opende verrassend de score. Dortmund kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, maar het werd 2-0. Axel Witsel werkte een voorzet ongelukkig in zijn eigen doel.

In de tweede helft kwam Malen alsnog binnen de lijnen om het tij te keren. Haaland maakte uit een strafschop de aansluitingstreffer, maar in het laatste halfuur kwam Dortmund niet verder dan dat. Daardoor bekert de koploper van de 2. Bundesliga verder.