'PSV heeft tegen mij gezegd dat Bakayoko al beter is dan ze dachten'

'PSV heeft tegen mij gezegd dat Bakayoko al beter is dan ze dachten'

19 januari - 14:44 Laatste update: 14:54
Keuken Kampioen Divisie 56 Reacties

Johan Bakayoko is dit seizoen de smaakmaker van Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. De zaakwaarnemer van de achttienjarige Belg hoopt dat hij binnen één of twee jaar de overstap maakt naar het A-team van de Eindhovenaren.

Bakayoko was dit seizoen goed voor elf goals en zeven assists. Vrijdag scoorde de vleugelaanvaller liefst vier keer tegen VVV-Venlo. "Dit is een belangrijk seizoen voor Johan", zegt zaakwaarnemer Gerard Witters tegen Het Nieuwsblad. "Als hij kan groeien, dan kan hij binnen één of twee jaar definitief bij het A-team komen."

Het kwartje lijkt inmiddels gevallen bij de talentvolle Belg. "In het begin van het jaar was Johan niet goed bezig, maar nadat hij in september zijn nieuw contract binnen had is alles veranderd. Hij begon zijn statistieken op te krikken en zijn laatste twee wedstrijden waren fenomenaal. De club heeft dan ook tegen mij gezegd dat Johan al beter is dan ze aanvankelijk dachten", stelt Witters.

Jong PSV-trainer Ruud van Nistelrooy stak al meermaals de loftrompet over Bakayoko en denkt dat hij volgend jaar kan aansluiten bij de selectie van het eerste elftal. "Van Nistelrooy vertrouwt hem", reageert Witters. "De laatste weken heeft Johan veel volwassenheid laten zien en dat hij goede beslissingen kan nemen op een voetbalveld."

"Hiervoor was hij soms een zotte hond", erkent de belangenbehartiger. "Geweldige kwaliteiten en enorm explosief, maar slechte voorzetten en op doel schieten wanneer dat niet de beste optie was. Nu weet hij veel meer wat hij gaat doen en verdedigers kunnen hem niet meer stoppen, ondanks dat hij eigenlijk altijd dezelfde beweging doet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s