'Ajax kan afwezigheid Haller wel opvangen, PSV gaat Sangaré echt missen'

'Ajax kan afwezigheid Haller wel opvangen, PSV gaat Sangaré echt missen'

Arnold Bruggink en Ronald de Boer denken dat het gemis van Ibrahim Sangaré zwaar zal wegen bij PSV in de Eredivisie-topper tegen Ajax. De analisten denken dat de Amsterdamse rivaal de afwezigheid van Sébastien Haller net iets beter kan opvangen.

Sangaré en Haller komen momenteel met Ivoorkust uit op de Afrika Cup. "Haller vind ik wel écht een goede speler bij Ajax. Hij krijgt nog weleens te maken met kritiek, maar wat hij laat zien, dat is heel knap", zegt Bruggink tegen Voetbal International.

Toch denkt de oud-speler van PSV wel dat Ajax het gemis van de spits kan opvangen met Dusan Tadic of Brian Brobbey. "PSV zal Sangaré echt gaan missen tegen Ajax", stelt hij. "Hij brengt ook behoorlijk wat fysiek met zich mee en Ajax heeft het over het algemeen toch lastig met fysiek sterke spelers. PSV heeft geen een-op-een-vervanger voor Sangaré. Ik neem aan dat Veerman naast Gutíerrez gaat spelen, maar dat is toch iets heel anders."

De Boer sluit zich volledig aan bij Bruggink. "Ajax kan de afwezigheid van Haller nog wel opvangen, met Tadic, Brobbey of nog een andere optie, maar PSV heeft niet zo'n zelfde soort type speler als Sangaré in de selectie zitten. En hij speelt toch op een cruciale positie op het veld, is het cement tussen de stenen. In veel makkelijke wedstrijden lijkt hij misschien niet zo hard nodig, maar in de topwedstrijden is hij dat absoluut wél."

De oud-Ajacied vindt dat de balafpakker zich goed heeft ontwikkeld. "Hij is voetballend beter geworden in de afgelopen periode en gewoon een heel vervelende speler om op het veld tegenover je te hebben, maar juist weer een geweldige voetballer voor in je ploeg."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s