NAC schakelt weer Eredivisie-team uit en staat in kwartfinale van KNVB beker

19-01-2022 21:53
49

NAC Breda heeft opnieuw een knock-out uitgedeeld aan een Eredivisie-club in de KNVB Beker. In de vorige ronde werd FC Utrecht uitgeschakeld, nu was de ploeg van Edwin de Graaf te sterk voor PEC Zwolle.

Al vroeg in de wedstrijd was het raak bij het treffen in het Rat Verlegh Stadion. Eliano Reijnders gaf in alle vrijheid een strakke voorzet vanaf de rechterkant, waarna Mustafa Saymak de bal achter NAC-goalie Nick Olij kon werken. Verdedigers Moïse Adiléhou en Dion Malone gingen niet vrijuit bij de openingstreffer van PEC.

Acht minuten later stond de 1-1 echter alweer op het scorebord. Feyenoord-huurling Naoufal Bannis maakte zijn eerste treffer in het shirt van NAC, na goed voorbereidend werk van sc Heerenveen-target Thom Haye. Ondanks de tegengoal was PEC sterker in het restant van de eerste helft. Dat leverde echter geen treffer meer op voor de Zwollenaren, waardoor het 1-1 bleef.

Na de pauze golfde het spel op en neer, waardoor NAC ook een aantal goede kansen kreeg. Zo verzuimde Bannis om zijn tweede treffer te maken, maar aan de andere kant kreeg de PEC-aanval veel ruimte. Uiteindelijk leek de wedstrijd op een verlenging af te stevenen, maar niets bleek minder waar: Kaj de Rooij werd het eindstation van een vloeiend lopende NAC-aanval en maakte zo de winnende treffer.

Daardoor schakelt De Parel van het Zuiden opnieuw een Eredivisie-team uit in de KNVB Beker. Vorige ronde was NAC al te sterk voor Utrecht. Door de overwinning op PEC staan de Bredanaars nu in de kwartfinale. Voor de Eredivisie-hekkensluiter zit het bekeravontuur erop.