Bergwijn valt in, scoort twee keer, bezorgt Spurs overwinning en is de grote held

19-01-2022 22:50 Laatste update: 22:43
97

Steven Bergwijn is woensdagavond uitgegroeid tot de grote held van Tottenham Hotspur. De Nederlandse aanvaller betrad het veld bij een 2-1 achterstand tegen Leicester City, maar hij draaide de wedstrijd eigenhandig helemaal om. Manchester United wist ook een overwinning te boeken, alleen ging dat op een minder spectaculaire manier.

Leicester - Spurs 2-3
Tien minuten voor tijd kwam Bergwijn binnen de lijnen bij Spurs. Net daarvoor maakte James Maddison de 2-1 voor Leicester. De wedstrijd leek daardoor verloren voor Tottenham, maar in diep in de blessuretijd sloeg Ajax-target Bergwijn toe.

In de vierde minuut van de blessuretijd kwam Matt Doherty in de zestien van Leicester. Hij wist niet tot een doelpoging te komen, maar de bal belandde wel voor de voeten van Bergwijn. De Oranje-international aarzelde niet en schoot de bal in één keer op het doel van Kasper Schmeichel: 1-1.

De goal zorgde voor grote vreugde bij Spurs, dat nog een punt uit het vuur leek te slepen. Het werd drie minuten later echter nog gekker, toen Harry Kane een steekbal gaf op Bergwijn. De geboren Amsterdammer was te snel voor de Leicester-verdediging en wist de twijfelende Schmeichel te omspelen. Daarna schoot Bergwijn opnieuw raak, ondanks dat Caglar Söyüncü de bal nog van de lijn probeerde te halen.

Daarmee zorgde Bergwijn eigenhandig voor de overwinning van Spurs. De ploeg klimt nu naar de vijfde plek in de Premier League. Het is nu de vraag wat voor invloed deze invalbeurt van Bergwijn zal hebben op een mogelijke transfer naar Ajax.

Brentford - Manchester United 1-3
United kwam bij de promovendus relatief laat op stoom, maar vanaf de 55ste minuut kwam daar verandering in. Toen maakte de jonge Anthony Elanga de 0-1 uit een fraaie voorzet van Fred. Niet veel later werd de marge al verdubbeld, toen Mason Greenwood het eindstation van een vloeiende Man United-counter was. Een kwartier later besliste Marcus Rashford de wedstrijd met de derde treffer van de bezoekers. Later deed Brentford wel nog iets terug. Door de overwinning staat United nu zevende in de Premier League.