'Ik denk dat zo'n hoog bod nog nooit gedaan is voor zelfde soort speler als ik'

'Ik denk dat zo'n hoog bod nog nooit gedaan is voor zelfde soort speler als ik'

Thom Haye loopt na het bekerduel tussen NAC en PEC Zwolle leeg voor de camera van ESPN. De creatieveling van eerstgenoemde club staat in de belangstelling van sc Heerenveen, maar een transfer lijkt op dit moment ver weg. Haye 'snapt vrijwel niks' van de manier waarop de zaken lopen.

NAC schakelde PEC woensdagavond uit. Haye was daar gewoon bij, ondanks dat de middenvelder dat in eerste instantie niet verwachtte. "Het speelt nog steeds met Heerenveen", begint de geboren Amsterdammer bij ESPN. "Hoe het de laatste tijd loopt, snap ik vrijwel niks van. Dat geldt ook voor de communicatie. Het bedrag ligt er, maar er is amper op gereageerd. Het begint nu wel een dusdanige vorm aan te nemen dat ik me er heel erg aan stoor."

"Volgens mij is dit bedrag nog niet neergelegd voor een speler van mijn leeftijd op dit niveau", doelt Haye op het bod van Heerenveen. "Het lijkt alsof er andere belangen spelen op de achtergrond en daar heb ik het best wel moeilijk mee. De afgelopen weken zijn er meerdere biedingen geweest, die zijn afgeslagen. Toen heeft hij (algemeen directeur Mattijs Manders, red.) gecommuniceerd: als dit op tafel komt, dan komen we ergens en kunnen we praten."

Haye beweert dat Manders de Raad van Commissarissen van NAC aanwijst als reden voor de moeizame onderhandelingen "Alsof je daar aan vast zit... Dat kwam eerder niet ter sprake, omdat alles via Manders zou gaan. Er is elke keer weer iets aan de hand dat ik moeilijk kan plaatsen. Als je me van zulke waarde voor de club inschat, dan had ik wel wat meer respect verwacht, alleen in de communicatie al."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s