'FC Barcelona komt in actie na dreigende Dembélé-taal van Xavi'

'FC Barcelona komt in actie na dreigende Dembélé-taal van Xavi'

Het is FC Barcelona menens. De club speelt donderdagavond uit bij Athletic Bilbao en naar alle waarschijnlijkheid is Ousmane Dembélé daar niet bij. Tenzij er iets geks gebeurt.

Dembélé en Barcelona zijn al maanden met elkaar in gesprek, maar witte rook is nog niet in zicht. Dembélé wijst naar de Catalaanse clubleiding, die zich op zijn beurt weer gepiepeld voelt door het kamp-Dembélé. Xavi sloeg tijdens de persconferentie van woensdag al oorlogstaal uit en voegt nu daad bij het woord: Dembélé reist niet mee naar Bilbao, meldt Catalunya Radio.

Volgens het Catalaanse medium is dat een 'wake-up call' van Barcelona omdat Dembélé zijn contract maar niet verlengt, een signaal dat het de club menens is. Mocht Dembélé in de komende uren niet bijtekenen, dan speelt hij niet tegen Bilbao. Xavi volgt daarmee het advies van de leiding.

"We kunnen niet langer wachten op Ousmane. Of hij verlengt zijn contract of we vinden per direct een andere oplossing. We onderhandelen nu al vijf maanden. Het is nu tijd om in het clubbelang te denken. Ik vind het geen optie om hem een halfjaar op de tribune te zetten", zei Xavi al. "Ousmane zegt dat hij wil blijven, maar vervolgens tekent hij niet. De boodschap is duidelijk. Hij moet zijn contract verlengen en anders zullen we proberen om hem te verkopen in januari. Er is geen andere manier. Ik verbaas mij over de manier waarop zijn zaakwaarnemer praat, en Dembélé aan de andere kant die tegen mij zegt dat hij wil blijven. Ik begrijp het niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s