Groen licht voor Feyenoord-investering: 'Eindelijk gaat het gebeuren'

Groen licht voor Feyenoord-investering: 'Eindelijk gaat het gebeuren'

20 januari - 06:45 Laatste update: 09:28
Eredivisie 144 Reacties

Groot nieuws uit Rotterdam: Feyenoord heeft van vier potentiële investeerders een brief gekregen, met daarin een aanbod om de aandelen over te nemen voor veertig miljoen euro, plus een lening van vijftien miljoen euro. Voor het eerst in een twee jaar durende zoektocht ligt er een concreet bod op tafel. 

Dat meldt sportmarketeer Chris Woerts bij VI Vandaag. "Het ligt zwart op wit op tafel", spreekt hij duidelijke taal. "Het wordt nu beoordeeld door Lazard, het financiële bureau dat Feyenoord heeft ingehuurd om het te beoordelen." Woerts vermoedt dat Feyenoord akkoord gaat met het voorstel. "Voor Feyenoord is iedere euro er één. Dan kunnen ze in elk geval iets doen op de transfermarkt."

"Ze moeten natuurlijk ook nog mensen afkopen, de Vrienden van Feyenoord moeten afgekocht worden", vervolgt hij. "Maar eindelijk, we zijn nu twee jaar verder, is er een concreet bod." Intussen is een grote investeerder, die voor vijftig miljoen euro wilde instappen, afgehaakt. "Hij is afgehaakt, omdat hij per se wilde dat Feyenoord City niet door zou gaan. Dat vond Feyenoord te gortig."

Feyenoord was al een aantal keer eerder dicht bij een overeenkomst met mogelijke investeerders. Lang leek het erop dat de Rotterdammers in handen kwamen van Amerikaanse investeerders, maar er werd geen akkoord bereikt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s