Wijndal lacht na bekerzege AZ: 'Dan heeft Gözübüyük tegen mij gejokt'

Wijndal lacht na bekerzege AZ: 'Dan heeft Gözübüyük tegen mij gejokt'

AZ bekerde woensdagavond door tegen FC Twente, ondanks een opvallend moment voor rust: een goal van Jesper Karlsson werd afgekeurd, hoewel na afloop bleek dat de Zweed meters achter de laatste lijn stond toen hij de bal ontving. Arbiter Serdar Gözübüyük zag dat tijdens de wedstrijd anders, liet Owen Wijndal na afloop lachend weten.

Een lange bal van AZ-doelman Peter Vindahl stuiterde achter de laatste lijn van FC Twente en Karlsson nam hem ineens op de slof, maar werd teruggefloten. Omdat er geen VAR was, moest AZ zich neerleggen bij deze beslissing. Wijndal kreeg na afloop echter te horen dat er geen sprake van buitenspel was. "Oh, geen buitenspel, dan heeft Serdar tegen mij gejokt", aldus de linksback in gesprek met ESPN. "Hij zei in de rust dat het wel buitenspel was."

Heel even leek het erop dat deze beslissing grote gevolgen zou hebben voor AZ, dat kort na rust ook nog op achterstand kwam. Uiteindelijk werd er alsnog met 1-2 gewonnen. "Een beetje ongelukkig, maar daarna hebben we het als team heel goed rechtgetrokken. Ik denk dat dit echt een teamoverwinning is, dik verdiend."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s