3-3 bij Sparta-Utrecht bleef ook Derksen bij: Alsof we niet móchten verliezen

3-3 bij Sparta-Utrecht bleef ook Derksen bij: "Alsof we niet móchten verliezen"

Sparta en FC Utrecht zijn dit seizoen niet meer actief in de KNVB Beker, maar werkten in 2004 een adembenemende wedstrijd af. De 3-3 in de halve finale van dat seizoen maakte zeven jaar na dato ook indruk op Johan Derksen.

De huidige VI Vandaag-analist kreeg in 2011 de vraag welke wedstrijd uit de daaraan voorafgaande dertig jaar hem het meest bij was gebleven. Derksen koos voor Sparta-FC Utrecht, de halve bekerfinale waarin de gasten in de verlenging aan uitschakeling ontsnapten en na strafschoppen alsnog wonnen. "Die wedstrijd was voor mij het bewijs dat voetbal niet van topniveau hoeft te zijn om een hoge amusementswaarde te hebben", liet hij toen aan ELF Voetbal weten.

Sandro Calabro schoot toen de beslissende penalty binnen. "Pas toen ik iedereen op mij af zag rennen, wist ik het. Alles was raar aan dat duel, het was onwerkelijk. Qua emoties is het de meest bijzondere wedstrijd die ik ooit heb gespeeld", aldus de oud-spits in gesprek met het Algemeen Dagblad. FC Utrecht-doelman René Ponk ontsnapte namelijk aan rood en Joost Broerse voorkwam in minuut 105 dat Ricky van den Bergh voor de silver goal zou tekenen. "We schoten telkens heen en weer van gigantische teleurstelling naar enorme euforie. Het was bizar en bijna onrealistisch, zoiets heb ik nooit meer meegemaakt. Het was alsof we niet móchten verliezen."

Door de late 3-3 van Broerse en de beslissende penalty van Calabro mocht FC Utrecht zich toen opmaken voor zijn derde bekerfinale op rij. Daarin werd met 1-0 van FC Twente gewonnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s