Het hoge woord is eruit bij Barcelona: Memphis én Dembélé niet mee

Het hoge woord is eruit bij Barcelona: Memphis én Dembélé niet mee

20-01-2022 10:08
36

FC Barcelona gaat inderdaad zonder Memphis Depay en Ousmane Dembélé op bezoek bij Athletic Bilbao, hebben de Catalanen donderdagochtend bekendgemaakt. De Oranje-aanvaller is geblesseerd en de Fransman is vanwege contractperikelen buiten de selectie gelaten.

Memphis had tegen Granada en Real Madrid weer minuten gemaakt na een blessure, maar is voor het bezoek aan Baskenland opnieuw afgehaakt. Dembélé lijkt persona non grata, aangezien hij zijn aflopende contract vooralsnog niet wilde verlengen. De clubleiding wilde hem daardoor op de tribune plaats laten nemen en trainer Xavi is daar – in elk geval voor de bekerwedstrijd van donderdagavond – in meegegaan.

Luuk de Jong ontbreekt ook, vanwege een nog openstaande Copa del Rey-schorsing. Sergiño Dest en Frenkie de Jong behoren wel tot de 22-koppige selectie, net als Martin Braithwaite. De Deense spits haakte eind augustus af en moest na een operatie lange tijd revalideren, maar kan in San Mamés voor het eerst in lange tijd weer minuten maken. Aangezien Memphis én Luuk de Jong niet beschikbaar zijn, is de kans groot dat de Deense spits in de basis mag beginnen.