ESPN heeft opmerkelijk Ihattaren-nieuws: 'Ajax druk bezig met huurtransfer'

ESPN heeft opmerkelijk Ihattaren-nieuws: 'Ajax druk bezig met huurtransfer'

20 januari - 12:34 Laatste update: 12:42
Eredivisie 673 Reacties

ESPN heeft donderdag uitgepakt met opmerkelijk nieuws over Mohamed Ihattaren. Niet FC Utrecht, maar Ajax zou druk bezig zijn om de spelmaker van Juventus te huren.

Volgens ESPN wil zaakwaarnemer Ali Dursun het nieuws 'bevestigen noch ontkennen'. Ihattaren wordt door Juventus gestald bij Sampdoria, maar heeft zich bij die club onmogelijk gemaakt en is nu op zoek naar een nieuwe tijdelijke bestemming. Dat leek FC Utrecht te worden, maar nu wordt Ajax plotseling genoemd. Volgens ESPN zetten de Amsterdammers in op een huur tot het einde van het seizoen, inclusief optie tot koop.

Inmiddels hebben ook De Telegraaf en Voetbal International het nieuws opgepikt. Ihattaren heeft al met trainer Erik ten Hag gesproken en is dichtbij een verrassende transfer naar Amsterdam, klinkt het. Daar zou een vierjarig contract klaarliggen, als Ajax besluit om hem definitief over te nemen van Juventus. Hoeveel hij tegen die tijd zou moeten kosten, is nog onbekend.

De in Utrecht geboren Ihattaren doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar vertrok vlak voor de zomerse transferdeadline uit Eindhoven. De linkspoot maakte furore onder Mark van Bommel en groeide uit tot kandidaat-international van Oranje, maar kon het niet vinden met de huidige trainer, Roger Schmidt. Ihattaren speelde op 24 april 2021 tegen FC Groningen zijn 74ste en laatste wedstrijd namens de PSV-hoofdmacht.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s