Bergwijn-transfer lijkt van de baan: 'Overmars en Ajax zijn ook niet gek'

Bergwijn-transfer lijkt van de baan: 'Overmars en Ajax zijn ook niet gek'

20-01-2022 15:30
120

Freek Jansen denkt dat de transfer van Steven Bergwijn naar Ajax van de baan is. Tottenham Hotspur heeft al meerdere Amsterdamse aanbiedingen van tafel geveegd en woensdagavond was de vleugelaanvaller ook nog eens zeer belangrijk voor de Londenaren.

Tottenham wil niet meewerken in de onderhandelingen en dat is een signaal richting directeur voetbalzaken Marc Overmars, denkt Jansen. "Ze hebben meerdere aanbiedingen gehad en die hebben ze allemaal afgewezen", vertelt de journalist van Voetbal International in de Pak Schaal Podcast over de pogingen die Ajax heeft gedaan. "Overmars en Ajax zijn niet gek. Als zij die signalen krijgen dat een speler sowieso niet komt…"

De twee doelpunten in extremis van Bergwijn tegen Leicester City zouden zomaar eens het laatste beetje twijfel weggenomen kunnen hebben bij Spurs. "Hij heeft letterlijk in zijn eentje voor drie punten gezorgd", stelt Jansen. "Die denken nu: waarom zouden we hem ooit weg laten gaan? Hij heeft ook nog eens een contract tot medio 2025, dus het kan alleen als hij zelf wat gaat forceren. Dat zal hij echter niet doen."