Vink en Bruggink over Ihattaren-geruchten: 'Is Ajax harder dan PSV ooit zal zijn'

Vink en Bruggink over Ihattaren-geruchten: 'Is Ajax harder dan PSV ooit zal zijn'

20 januari - 20:47 Laatste update: 20:48
Eredivisie 62 Reacties

Marciano Vink en Arnold Bruggink volgen de verhalen rondom Mohamed Ihattaren met veel interesse. Het feit dat de middenvelder na een clash met Roger Schmidt vertrok bij PSV en nu in verband wordt gebracht met Ajax, zorgen voor vraagtekens bij de ESPN-analisten.

"Hij heeft wel iets om zich heen hangen, dat alles over hem wordt opgeblazen", begint Bruggink aan tafel bij ESPN. "Bij zijn twee interviews in De Telegraaf denk je toch wel: poeh... Voor een jongen die al best lang niet speelt, vind ik dat 'veel'. En dan denk ik ook: het is niet de juiste keuze voor hem (de interviews, red.) op dit moment."

Ihattaren werd door velen een grote toekomst toegedicht, maar vooralsnog wist hij de verwachtingen niet waar te maken. Bruggink vindt dat de hype rondom Ihattaren ook door de media ontstaan is. "Wij doen er net zo hard aan mee, hebben hem ook hard omhoog geschreven. Een van de belangrijkste dingen is nog geweest dat hij als zeventienjarige stond te poseren met Ronald Koeman (na zijn keuze voor Oranje, red.). Dat lat lag voor hem zo ontzettend hoog."

Bruggink zag Ihattaren lang in onenigheid leven met PSV-trainer Schmidt. Volgens de analist heeft Ihattaren ook geluk gehad met zijn oude club. "Ik durf wel te zeggen dat hij enorm mazzel had dat hij bij PSV zat, want die hadden dit heel anders kunnen doen."

Vink is het helemaal eens met Bruggink en richt zich op een mogelijke transfer van Ihattaren naar Amsterdam. Hij twijfelt of het een succes zou worden. "Accepteert hij dat hij rustig gebracht wordt via Jong Ajax? Dan zou het kunnen werken. Wanneer hij denkt dat hij dezelfde status heeft als hij ooit heeft gehad onder Van Bommel, dan is het een verloren zaak. Dan kan ik je ook vertellen: dan is Ajax veel harder dan PSV ooit zal zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s