Fout Drommel niet fataal: PSV bekert verder na zege op vechtend Telstar

20-01-2022 20:36 Laatste update: 20:43
124

Het kostte de nodige moeite, maar PSV bekert verder na een 2-1 zege op SC Telstar. De gasten pakten in de eerste helft brutaal de voorsprong in Eindhoven via Özgür Aktas, maar Bruma maakte er voor rust nog 1-1 van. Na rust besliste Joey Veerman het duel met zijn eerste treffer voor PSV: 2-1.

PSV speelde zeer moeizaam in de beginfase en Telstar kreeg al snel in de gaten dat er wat te halen viel in het Philips Stadion. Er ontvouwde zich een open wedstrijd, waarbij beide ploegen kansen wisten te creëren. Telstar sloeg echter als eerste toe: Aktas profiteerde dankbaar van een fout van Joël Drommel, die slap uit zijn doel kwam op een hoge bal.

Heel lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong. Bruma zette PSV na ongeveer een halfuur spelen op gelijke hoogte. Desondanks bleef het spel van PSV matig. Telstar kreeg genoeg mogelijkheden om gevaarlijk te worden op de helft van de tegenstander. Net voor rust belandde er nog een bal op de paal na een gevaarlijk moment voor het doel van PSV. De grensrechter stak de vlag omhoog voor buitenspel, maar dat was een zeer twijfelachtige beslissing.

Na rust bleef Telstar kansen voor zichzelf creëren. PSV mocht Drommel danken dat de gasten niet nog een keer op voorsprong kwamen. De sluitpost wist met een katachtige reflex zijn doel schoon te houden na een kopbal van dichtbij. Veerman trok PSV, dat in de tweede helft uiteindelijk wat meer controle kreeg over de wedstrijd, uiteindelijk uit het dal. Hij maakte zijn eerste treffer voor de Eindhovenaren: 2-1.

PSV speelde het restant van de wedstrijd relatief simpel uit en kwam niet of nauwelijks meer in de problemen. Eran Zahavi was met een kopbal op de paal nog dichtbij een treffer, maar de 3-1 wilde er niet in. Door de overwinning gaat de ploeg zaterdagavond in de koker voor de loting van de kwartfinales van de KNVB Beker.