PSV niet helemaal fit voor duel met Ajax: 'Paar spelers niet honderd procent'

PSV niet helemaal fit voor duel met Ajax: 'Paar spelers niet honderd procent'

20-01-2022 22:40
95

Ondanks de magere overwinning is PSV-trainer Roger Schmidt tevreden na de bekerwedstrijd tegen Telstar. De Duitser verwacht wel dat zijn ploeg tegen Ajax beter voor de dag zal komen.

PSV had donderdagavond de nodige moeite met Telstar, maar boekte alsnog een 2-1 overwinning. Daardoor staan de Eindhovenaren in de kwartfinale van de KNVB Beker. "We zijn blij, want in de beker is het het belangrijkst om te winnen", vertelt Schmidt bij ESPN. "Het was niet makkelijk vandaag. Ik vind dat Telstar het ook erg goed heeft gedaan, ze geloofden in hun kansen.

"Het was niet onze beste wedstrijd. We hebben een paar wijzigingen doorgevoerd, een paar spelers is niet honderd procent", gaat Schmidt verder. "Als je dan tegen een scherpe ploeg speelt, dan lijkt het altijd makkelijk. Voetbal is alleen nooit makkelijk, je moet klaar zijn voor de wedstrijd en je kwaliteiten laten zien."

Nu wacht de topper tegen Ajax voor PSV, weet ook Schmidt. "Ik heb de opstelling nog niet in mijn hoofd, voor elke wedstrijd is dat een puzzel", lacht de oefenmeester. "We zullen zondag beter voor de dag komen, natuurlijk. Het goede van vandaag is dat we de wedstrijdminuten een beetje konden verdelen. We konden zo spelers in acht nemen die nu niet drie keer in de week negentig minuten kunnen spelen. We hebben het beste ervan gemaakt."