Ajax-debuut smaakt naar meer: 'Ik zou heel graag meer wedstrijden spelen'

Ajax-debuut smaakt naar meer: 'Ik zou heel graag meer wedstrijden spelen'

21-01-2022 06:55
33

Jay Gorter is blij met zijn officiële debuut voor Ajax in het bekerduel met Excelsior Maassluis van donderdag. De 21-jarige doelman was vorig seizoen een steunpilaar bij Go Ahead Eagles, maar sloot in Amsterdam aan bij Jong Ajax

"Het was even wennen na mijn transfer", erkent Gorter in gesprek met ESPN. "Een pas op de plaats maken is altijd lastig. Vorig seizoen was ik een belangrijke speler, maar voor een jonge jongen is het goed dat je het niet altijd even makkelijk hebt. En dat is voor mij gebleken, ik heb het niet altijd makkelijk gehad."

"Ajax heeft mij natuurlijk niet voor niets gehaald, maar ik moest op nul beginnen, mezelf weer laten zien", gaat Gorter verder. "Uiteindelijk is me dat toch goed af gegaan. Ik werk hard, ontwikkel me goed. En dit debuut is een beloning. Ajax heeft een plan met mij en ze weten wat ik kan. Ik wil me ook hier laten zien. Ik speelde vorig seizoen nog in de Eerste Divisie en nu bij één van de topclubs in de wereld."

Gorter hoopt in de nabije toekomst eerste keus te worden bij Ajax. 'Ik bekijk het rustig, ik hoef niet te haasten. Ik ben 21 jaar, nog jong voor een keeper. Ik hoorde maandag dat ik mocht spelen en daar was ik heel blij mee. Misschien komt er nog een volgend potje aan. Ik zou héél graag meer wedstrijden in Ajax 1 spelen, maar laat mij eerst maar van mijn debuut genieten."

Gorter hield de nul tegen de amateurs. Ajax won met 9-0.