Ajax-huurling Magallán hoopt op langer verblijf: 'Maar ligt niet alleen aan mij'

Ajax-huurling Magallán hoopt op langer verblijf: 'Maar ligt niet alleen aan mij'

21-01-2022 07:54
33

Lisandro Magallán heeft het bijzonder naar zijn zin bij RSC Anderlecht. De van Ajax gehuurde verdediger heeft nog een contract tot het einde van het seizoen bij de Brusselaars, maar hoopt op een verlengd verblijf.

Anderlecht kan de Argentijns door een aankoopoptie aantrekken voor vijf miljoen euro. Of het ook zover komt, is nog maar de vraag. Magallán zou alvast graag blijven. "Het zal niet alleen aan mij liggen, maar ik hou van Anderlecht", is de 28-jarige mandekker duidelijk bij La Dernière Heure.

Magallán kende een moeilijke beginperiode bij Anderlecht en verloor aanvankelijk de concurrentiestrijd van Taylor Harwood-Bellis. Hij speelde zich echter in de basis ten koste van Harwood-Bellis. "Concurrentie maakt ons enkel beter", stelt de Ajax-huurling, die al complimenten kreeg van trainer Vincent Kompany. Ook Wesley Hoedt beaamde dat de wisselwerking met Magallán goed verloopt.

Ajax nam Magallán in 2019 voor liefst negen miljoen euro over van Boca Juniors, maar de Amsterdamse verwachtingen maakte hij nooit waar. Eerder werd de Argentijn verhuurd aan Deportivo Alavés en Crotone. Hij ligt nog tot medio 2023 vast in de Johan Cruijff Arena.