Veerman hoopt ook tegen Ajax te starten: 'Ik ga ervan uit dat we winnen zondag'

Veerman hoopt ook tegen Ajax te starten: 'Ik ga ervan uit dat we winnen zondag'

21-01-2022 11:08
81

Joey Veerman gaf donderdag zijn visitekaartje af bij PSV in het bekerduel met Telstar. De 23-jarige spelmaker leidde de Eindhovenaren met een goal en een assist naar de kwartfinale en hoopt zondag ook in de basis te staan in de Eredivisie-topper tegen Ajax.

Veerman geeft toe dat PSV meer moeite had met Telstar dan verwacht. "Je denkt zelf natuurlijk ook: Dat gaat wel lukken. Misschien is dat wel de grootste fout", zegt hij tegen Voetbal International. "Als je tegen een tegenstander speelt die uit Keuken Kampioen Divisie komt, denk je dat het misschien wel een makkelijke avond gaat worden. Maar zo moet je niet denken. Je moet gewoon die wedstrijd winnen. Dat hebben we gelukkig gedaan."

Daar had Veerman een groot aandeel in. De Volendammer doet daarmee vertrouwen op voor de clash met Ajax. "Het is wel leuk dat dit vóór zondag gebeurt, maar ik wil gewoon altijd belangrijk zijn als ik speel. Ik weet niet of ik mag beginnen zondag, dat moet je aan de trainer vragen. Voor mij is het natuurlijk nieuw, ik weet niet hoe het is om zo'n wedstrijd als PSV-Ajax mee te maken. Maar dat maakt het voor mij misschien wel des te leuker. Ik ga ervan uit dat wij winnen zondag."

Coach Roger Schmidt wil niet prijsgeven of Veerman begint. "Aan de bal is hij een erg goede speler, dat heeft hij tegen Telstar ook laten zien met goede assist en een slimme goal. Maar natuurlijk zijn er nog wel wat dingen waaraan we gaan werken", stelt de Duitser. "Joey moet ervoor zorgen dat we altijd goed opgesteld staan. Vandaag was een goede stap voor hem, want hij scoorde en heeft bijna negentig minuten gespeeld. Het was dus een duidelijke stap vooruit voor Joey."