Mertens loopt uit contract bij Napoli: 'Niet geïnteresseerd in dollars scheppen'

Mertens loopt uit contract bij Napoli: 'Niet geïnteresseerd in dollars scheppen'

21-01-2022 11:55 Laatste update: 12:01
44

Dries Mertens is aan het einde van het seizoen transfervrij, maar tekende nog altijd geen nieuw contract bij Napoli. De 34-jarige aanvaller weet dat de Serie A-topclub misschien niet meer op hem zit te wachten.

Mertens is met 143 doelpunten de topscorer aller tijden van Napoli. De clubleiding twijfelt echter of het de optie in de verbintenis van de Belg moet lichten, aangezien hij 4,8 miljoen euro netto per jaar verdient. "Ik besef dat een afscheid tot de opties behoort. Wanneer dat moment er komt zal iedereen in huize Mertens huilen. Ik, Kat, zelfs de baby. Ik ben hier heel gelukkig, maar ook realistisch genoeg om te weten dat de club me misschien niet meer nodig heeft", zegt hij tegen Corriere dello Sport.

Mertens benadrukt wel dat geld niet zijn drijfveer is. "Ik ben niet geïnteresseerd in dollars scheppen. Bij Napoli blijven zou al mooi zijn. Ik zal veel moeten scoren zodat de voorzitter beseft dat het de moeite is om mij te houden." De Rode Duivel speelt sinds 2013 voor de Napolitanen, die hem voor een kleine tien miljoen euro overnamen van PSV. Eerder kwam hij in Nederland ook uit voor FC Utrecht en AGOVV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie