Bassett stelt zich voor bij Feyenoord: 'Je kunt mij vergelijken met Guus Til'

Bassett stelt zich voor bij Feyenoord: 'Je kunt mij vergelijken met Guus Til'

Feyenoord-aanwinst Cole Bassett kan niet wachten om met trainer Arne Slot te werken. De Amerikaanse middenvelder (20) denkt dat hij qua speelstijl wel iets weg heeft van Guus Til, vertelt hij in zijn eerste interview.

"Voor mijn gevoel is dit op dit moment de beste stap die ik kan zetten", zegt Bassett tegen Feyenoord TV. "Het zal natuurlijk niet makkelijk zijn. We hebben een hele goede selectie, dus het gaat een mooie ervaring worden. Ik kan niet wachten om te kunnen leren van deze mannen."

De middenvelder verwacht ook veel op te steken van Slot. "Ze zeggen allemaal dat hij tactisch heel sterk is. Hij is één van de slimste trainers van Nederland. Ik kijk ernaar uit om met hem te werken." Hij weet dat de Feyenoord-trainer een goede band heeft met de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter. "Ze hebben bij PEC Zwolle met elkaar gespeeld. Dat is natuurlijk een leuke connectie, wat ook helpt bij het opbouwen van een band. Als ik weer in Amerika kom, weet de bondscoach precies wat ik hier onder Slot doe. Dat is een mooie bijkomstigheid."

De enkelvoudig Amerikaanse international kan naar eigen zeggen op alle posities op het middenveld uit de voeten. "Ik hou er van om te scoren. Mijn speelwijze mag je vergelijken met de manier waarop Guus Til speelt. Ik ben aanvallend ingesteld en ik kom graag voor de goal om te scoren, maar ik kan het team ook energie brengen. Dat kan mijn toegevoegde waarde aan het team zijn. Ik heb een groot loopvermogen met een hoge intensiteit. Dat zijn de kwaliteiten waardoor ik hier veel hoop te scoren."

Bassett wordt voor anderhalf jaar gehuurd van Colorado Rapids. Feyenoord beschikt over een aankoopoptie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s