NEC heeft nog appeltje te schillen met Feyenoord: 'Die Kuip is er zondag niet'

NEC heeft nog appeltje te schillen met Feyenoord: 'Die Kuip is er zondag niet'

21-01-2022 15:51
59

Rogier Meijer, de trainer van NEC, kijkt uit naar de thuiswedstrijd van zijn ploeg tegen Feyenoord. De heenwedstrijd, waarin de Nijmegenaren pas in de slotfase capituleerden en een 5-3 nederlaag incasseerden, zit nog steeds in het hoofd van de oefenmeester.

NEC kwam in De Kuip namelijk met een kwartier te gaan met 2-3 voor en leek te gaan stunten. Mede door een dubieuze beslissing van scheidsrechter Joey Kooij, die zijn VAR negeerde en een goal van Bryan Linssen niet afkeurde, ging het toch nog fout voor de Nijmegenaren. Meijer is dat moment en de rol van het Rotterdamse publiek in de slotfase niet vergeten.

"Die Kuip is er zondag niet", zo zegt de oefenmeester uit Doetinchem tegen Omroep Gelderland. "Feyenoord is een hartstikke goeie tegenstander, de top van Nederland. Voor ons een mooie uitdaging om hetgeen wat we in De Kuip hebben laten zien nog een keer te herhalen in een thuiswedstrijd. Dan zullen we wel top moeten zijn."

Of Jordy Bruijn van de partij kan zijn, moet nog blijken. De middenvelder liep tegen Heracles Almelo een hoofdblessure op en moest het bekerduel met FC Groningen van afgelopen woensdag (1-2 voor NEC) nog aan zich voorbij laten gaan.