Ten Hag gaat voor transfer liggen: 'Ik zal ervoor vechten om Nico te behouden'

Ten Hag gaat voor transfer liggen: 'Ik zal ervoor vechten om Nico te behouden'

21 januari - 16:10 Laatste update: 16:18
Eredivisie 91 Reacties

Erik ten Hag is niet van plan om Nicolás Tagliafico in januari te laten gaan. Hoewel de linksback amper speeltijd krijgt en in de belangstelling staat van onder meer SSC Napoli, wil de Ajax-trainer hem in Amsterdam houden.

Als het aan Ten Hag ligt, maakt Tagliafico het seizoen af bij Ajax. "Ik zal er zeker voor vechten om hem te behouden", zegt hij op de persconferentie in aanloop naar de topper tegen PSV. "Met hem hebben we zeven verdedigers. Zonder hem wordt het een dunne spoeling, maar ik merk zeker wel dat het voor hem van belang is dat hij aan spelen toekomt."

De 51-jarige oefenmeester prijst de houding van Tagliafico. "Donderdag (tegen Excelsior Maassluis, red.) speelde hij met ontzettend veel drive, passie en ontzettend veel kwaliteit. Hij moet hard werken op de trainingen, geduldig zijn en wachten op zijn kans." 

Ricardo Schlieper, zaakwaarnemer van de Argentijn, liet onlangs weten dat de Ajacied openstaat voor een winters vertrek. Naar verluidt is Napoli concreet, al wil de nummer drie van de Serie A hem enkel huren, terwijl Ajax de 29-jarige back wil verkopen. Tagliafico ligt nog tot medio 2023 vast in Amsterdam. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s