Schmidt kruipt in underdogpositie: 'Er is een groot gat tussen PSV en Ajax'

Schmidt kruipt in underdogpositie: 'Er is een groot gat tussen PSV en Ajax'

Roger Schmidt wijst geen duidelijke favoriet aan voor de Eredivisie-kraker tussen PSV en Ajax, al benadrukt hij de grote verschillen tussen beide clubs. De Duitse oefenmeester spreekt van 'een kans' voor zijn ploeg. 

De voorbije jaren heeft Ajax een enorme financiële tik uitgedeeld aan PSV, door Europese successen te behalen en goede zaken te doen op de transfermarkt. "Er is een groot gat tussen de clubs, qua budget voor de selectie", beseft Schmidt tijdens het persmoment van vrijdag. "Ze hebben het goed gedaan. Ze hebben ervaren leiders, jonge buitenlanders en spelers uit de eigen opleiding. En ze spelen al een paar jaar samen. Dat is een voordeel."

Dat Ajax een voordeel heeft ten opzichte van PSV, wil volgens de 54-jarige trainer nog niet zeggen dat de Amsterdammers aankomende zondag favoriet zijn in het Philips Stadion. "Je hebt altijd een kans, alles is mogelijk. Je moet er vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal staan, het strijdplan volgen, veel lopen, veel strijden, lijden. Dan hebben we een kans te winnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s