Beroep Vitesse afgewezen: geen uitfans in stadion op bezoek bij Rapid Wien

Beroep Vitesse afgewezen: geen uitfans in stadion op bezoek bij Rapid Wien

21 januari - 18:15 Laatste update: 18:16
Europa League 37 Reacties

Het beroep van Vitesse tegen de uitspraak van de UEFA om bij de eerstvolgende Conference League-wedstrijd geen uitsupporters van de Arnhemse club toe te laten, is afgewezen. Het uitvak blijft tijdens de wedstrijd tegen Rapid Wien leeg.

Dat maakt Vitesse via de officiële kanalen bekend. Daarmee komen er definitief geen supporters van de club het stadion in tegen Wien op donderdag 17 februari. Vanwege de huidige regelgeving in Oostenrijk had er daarnaast maar een zeer klein gedeelte fans in het stadion aanwezig kunnen zijn. In het land worden de stadions maar voor een klein deel gevuld tijdens wedstrijden.

Vitesse hoopt dat de supporters tijdens de return in het GelreDome wel weer welkom zijn in het stadion. Vooralsnog bestaat daar onduidelijkheid over vanwege de geldende coronamaatregelen. Dinsdag is er een nieuwe persconferentie van het kabinet. Minister-president Mark Rutte gaf eerder deze week al aan dat hij 'voorzichtig hoopt op versoepelingen'. Of het (deels) openen van de stadion onderdeel uit gaan maken van de versoepelingen, is niet bekend.

Vitesse kreeg de straf van de UEFA opgelegd naar aanleiding van de gebeurtenissen bij de uitwedstrijd tegen Stade Rennes op donderdag 25 november.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s