Heracles verneemt details van auto-ongeluk en schorst Vloet per direct

Heracles verneemt details van auto-ongeluk en schorst Vloet per direct

21 januari - 22:44 Laatste update: 23:19
Eredivisie 29 Reacties

Heracles Almelo heeft nogmaals een update over Rai Vloet gedeeld. De aanvallende middenvelder is per direct geschorst door zijn club, nu de details over het door hem veroorzaakte auto-ongeluk naar buiten zijn gekomen.

Heracles nam Vloet aanvankelijk in genade aan en liet hem in de uitwedstrijd tegen NEC zelfs minuten maken. Daarna herzag de club zijn beslissing: Vloet zou alleen nog meetrainen en niet tot de wedstrijdselectie behoren. Nu is men dus nog een stapje verder gegaan. "Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet die nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel", laat algemeen directeur Rob Toussaint weten via de officiële kanalen.

Volgens Heracles verklaarde Vloet juist dat hij zich aan de maximumsnelheid had gehouden en dat hij ook niet te veel had gedronken. "Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen", aldus Toussaint. "Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen. Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken."

Het verhaal van Vloet is bekend: hij was medio november betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij een vierjarige jongen om het leven kwam. Omdat hij herkend werd door getuigen, is zijn naam vervolgens in de media verschenen, terwijl dit niet het geval was met zijn bijrijder. Later werd duidelijk dat Vloet degene was die achter het stuur zat. De Telegraaf heeft het proces-verbaal ingezien en meldt dat hij op die avond 203 kilometer per uur reed.

Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s