'Horrorscenario voor Fati en Barça: weer onder het mes, maandenlange revalidatie'

'Horrorscenario voor Fati en Barça: weer onder het mes, maandenlange revalidatie'

22-01-2022 07:49 Laatste update: 07:49
19

Ansu Fati moet weer onder het mes. De FC Barcelona-aanvaller viel tijdens de Copa del Rey-wedstrijd tegen Athletic Club geblesseerd uit. Hij zou een pees in zijn dijbeen hebben afgescheurd.

Barcelona bracht vrijdag al een statement naar buiten, maar vermeldde niets over de revalidatie van Fati. Volgens El Mundo Deportivo heeft de club echter al een beslissing genomen en Fati geadviseerd om een operatie te ondergaan. Barça geeft in de verklaring aan over een paar dagen meer nieuws naar buiten te brengen over de behandeling van Fati.

De blessure van Fati valt volgens MD te vergelijken met de blessure die Ousmane Dembélé een tijd geleden opliep aan zijn dijbeen. De Fransman lag er door de kwetsuur zo'n vijf maanden uit en het lijkt erop dat Fati ook rekening moet houden met een lange afwezigheid. Dat leek de aanvaller zich bij het verlaten van het veld al te beseffen: hij ging in tranen naar de kant.

Fati stond vorig seizoen ook al lang langs de kant vanwege een slepende knieblessure. Hij moest twee keer onder het mes, maar dit seizoen kampt hij met spierblessures. Zo lag hij er al twee maanden uit en wacht hem nu weer een lange revalidatie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie