Bogarde kan Ihattaren 'prikkelen': 'In omgeving als bij Ajax kan het goed werken'

Bogarde kan Ihattaren 'prikkelen': 'In omgeving als bij Ajax kan het goed werken'

22 januari - 09:16 Laatste update: 10:10
Eredivisie 125 Reacties

Peter Hoekstra, die in het verleden voor zowel PSV als Ajax speelde, begrijpt dat de Amsterdammers Mohamed Ihattaren graag naar de Johan Cruijff Arena willen halen. De voormalig aanvaller denkt dat Ihatteren kan slagen in Amsterdam.

"Ten eerste vind ik het top dat iemand als Gerald Vanenburg zich nu over hem ontfermt", begint Hoekstra in gesprek met De Telegraaf. "Een oud-speler, ook uit Utrecht, vroeger misschien ook een boefje geweest: ik denk echt dat zulke mensen zo’n jongen kunnen prikkelen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Winston Bogarde (op dit moment assistent van Erik ten Hag bij Ajax, red.). Dat kan echt het benodigde verschil maken. In een omgeving als bij Ajax, kan het heel goed werken met Ihattaren."

Hoekstra begrijpt de beweegredenen van Ajax. "Dat Ajax dit wil doen, snap ik volkomen. Als iemand zó goed kan voetballen, het grootste talent van Nederland is eigenlijk, dan kun je weinig verkeerd doen, toch? Voetballen verleer je niet, het gaat erom dat hij de discipline vasthoudt om elke dag gas te geven. PSV valt denk ik niets te verwijten. Hij zat in een bepaalde fase, na iets extreems te hebben meegemaakt met het verlies van zijn vader en alle verkeerde dingen die mogelijk op hem af zijn gekomen in die tijd."

Lang leek het erop dat Ihattaren aan de slag zou gaan bij FC Utrecht, maar de keuze lijkt uiteindelijk op Ajax te vallen. Dit tot teleurstelling van Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren. "Nou, wij hadden duidelijk de indruk dat hij naar ons toe zou komen", reageerde hij vrijdag op de mogelijk stap van Ihattaren naar Ajax. "Die jongen heeft heel snel de publiciteit gezocht. Als het stil was gebleven, was het waarschijnlijk wel gelukt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s