Van Ginkel verhuurt panden: 'Geld spreiden, maar probeer ook te helpen'

Van Ginkel verhuurt panden: 'Geld spreiden, maar probeer ook te helpen'

22-01-2022 11:32
101

Marco van Ginkel kan zich goed vinden in het besluit van Davy Pröpper om zijn carrière vroegtijdig te beëindigen. Pröpper identificeert zich niet met de voetbalwereld en besloot daarom om op dertigjarige leeftijd te stoppen. Van Ginkel, die naast voetballer ook pandjesbaas is, snapt het, maar ervaart het zelf anders.

Van Ginkel en Pröpper waren teamgenoten bij PSV, maar kennen elkaar ook van hun periode bij Vitesse, waar ze de jeugdopleiding doorliepen. "Een echte vriend. We zijn al vanaf de jeugd samen en stroomden tegelijkertijd door", zegt Van Ginkel in gesprek met de Volkskrant over Pröpper. "Het ging vrij hard. Allebei Nederlands elftal gehaald. Allebei Premier League. Ik begrijp zijn beslissing wel. Het is zijn leven. We hebben er veel over gesproken als vrienden, maar ik sta er anders in. Ik vind voetbal gewoon leuk, en het wereldje prima."

Van Ginkel voelt zich prima in de voetbalwereld, maar ook daarbuiten. Hij leest veel over financiële zaken en handelt in vastgoed. "Ik ben nieuwsgierig naar zaken waarvan ik kan leren. Het is zonde om buiten voetbal niks te doen."

Naast voetballer is Van Ginkel ook pandjesbaas. "Ik heb gesproken met mensen die in vastgoed zitten. Het is niet dat ik binnen een jaar zei: ik kan goed beleggen. Ik ben daarmee al zeven jaar bezig. Als je geld op de bank hebt, betaal je daar soms voor. Dus je gaat zoeken, met mijn vader onder anderen, om te kijken naar zaken die wat opleveren. Dan kom je bij panden terecht, bij beleggingen. Je gaat geld spreiden. Maar ik probeer ook anderen te helpen. Mijn zusje of vrienden zoeken ook een huis en kunnen nergens terecht."