Xavi: 'Fati is erg aangeslagen, als club zijn we ook gefrustreerd en verdrietig'

Xavi: 'Fati is erg aangeslagen, als club zijn we ook gefrustreerd en verdrietig'

22-01-2022 14:05
16

Ansu Fati is bijzonder aangeslagen na zijn nieuwe blessure bij FC Barcelona. Dat laat Xavi weten op de persconferentie in aanloop naar het La Liga-duel bij Deportivo Alavés van zondagavond.

Fati viel donderdag geblesseerd uit in het Copa del Rey-duel met Athletic Bilbao. De negentienjarige aanvaller verliet in tranen het veld. "Hij is nog erg aangeslagen. Dit is een moeilijke situatie voor hem. We moeten nu een heel goed plan maken voor zijn herstel, zodat hij terugkeert op honderd procent en niet weer geblesseerd raakt", stelt de trainer van de Catalanen.

Xavi wil nog niet bevestigen dat Fati onder het mes moet. Spaanse media meldden zaterdagochtend dat de Spaanse international vermoedelijk maanden aan de kant staat door een gescheurde pees in zijn dijbeen. "Maandag is er een laatste vergadering en beslissen we over de behandeling. Alles staat in het teken van zijn herstel."

"Als club zijn we ook gefrustreerd en verdrietig over de nieuwe blessure, omdat we hebben geprobeerd zo goed mogelijk voor hem te zorgen", gaat Xavi verder. "We hebben Ansu hard nodig. Hij is een geweldige speler die voor ons het verschil kan maken. Zijn nieuwe afwezigheid is een enorme tegenslag voor ons en doet iedereen pijn. Maar we moeten door."

Transfer
Mede door de blessure van Fati hoopt Barcelona zich nog te roeren op de transfermarkt. "Daar werken we aan. Ik ben tegenover de clubleiding duidelijk geweest waar we ons moeten versterken. Maar we blijven ook te maken houden met de salarislimiet. We moeten kijken naar wat er mogelijk is", aldus Xavi.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie