Ontketende Malen blinkt met drie assists uit bij Borussia Dortmund

Ontketende Malen blinkt met drie assists uit bij Borussia Dortmund

Borussia Dortmund heeft de druk op koploper Bayern München behoorlijk opgevoerd. Door een geweldige Donyell Malen werd de uitwedstrijd bij TSG Hoffenheim gewonnen: 2-3. Malen verzorgde drie assists.

Hoffenheim - Dortmund 2-3
Al vroeg in de wedstrijd kwam Dortmund op voorsprong. Voor Hoffenheim ging het allemaal iets te snel toen Malen, Erling Haaland en co. de motor aanzetten. Malen gaf voor op Haaland, die afrond. Dortmund had de voorsprong daarna kunnen verdubbelen, maar liet dat na, terwijl ook Hoffenheim twee keer had kunnen scoren. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door Andrej Kramaric.

Na rust liep Dortmund wederom weg en weer was de assist van Malen, die Marco Reus zag scoren. Toen het vlak voor de slotfase ook nog 1-3 werd, leek de wedstrijd gespeeld. David Raum schoot de bal ongelukkig in eigen doel, nadat Malen de bal voor had gegeven.

Het werd door Munas Dabbur nog even spannend, maar Dortmund sleepte de drie punten uit het vuur en daardoor is de achterstand op koploper Bayern, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft, drie punten.

Overige uitslagen
Leverkusen - Augsburg 5-1
Freiburg - Stuttgart 2-0
Greuther Fürth - Mainz 2-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s