Dumfries is goud waard: ex-PSV'er helpt Inter op valreep aan zege op Venezia

22-01-2022 20:00
24

Denzel Dumfries is zaterdag weer goud waard geweest voor Internazionale. De voormalig PSV'er hielp de regerend Italiaans kampioen in de absolute slotfase aan een zege op Venezia door Edin Dzeko op maat te bedienen: 2-1.

Venezia kampte met de nodige coronabesmettingen, maar wilde gewoon in actie komen in Milaan. Onder meer Ridgeciano Haps ontbrak, maar desondanks bood de laagvlieger verrassend sterk partij. Na negentien minuten kwam Inter, waar Stefan de Vrij in de basis stond en Dumfries op de bank zat, zelfs op achterstand. Thomas Henry kopte raak. Vijf minuten voor rust maakte Nicolò Barella gelijk, nadat een schot van Ivan Perisic niet goed was verwerkt.

Inter ging in de tweede helft op jacht naar de voorsprong, maar Venezia hield knap stand. Een kwartier voor tijd bracht trainer Simone Inzaghi onder meer Dumfries en dat pakte uitstekend uit. De Nederlandse rechtsback gaf in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een uitstekende voorzet op Dzeko, die de 2-1 binnen kopte. Daardoor verstigt Inter de koppositie in de Serie A. AC Milan heeft vijf punten minder.