VI: Groningen gaat volgend seizoen in zee met trainer Wormuth

VI: Groningen gaat volgend seizoen in zee met trainer Wormuth

22 januari - 21:32 Laatste update: 21:34
Eredivisie 83 Reacties

Frank Wormuth is vanaf volgend seizoen de trainer van FC Groningen. Dat meldt Voetbal International zaterdagavond. De Duitser zwaait nu nog de scepter bij Heracles Almelo, maar stopt daar na dit seizoen.

Het contract van Wormuth bij Heracles loopt af en dus staat het hem vrij om over te stappen. VI schrijft dat 'alles erop wijst' dat de Duitse trainer zal worden bij Groningen. De bedoeling is dat beide partijen na het weekend een akkoord bereiken over een verbintenis die vanaf 1 juli 2022 in zal gaan. Vanwege de korte Eredivisie-break is er alle tijd om eruit te komen.

Wormuth maakt het seizoen nog af bij Heracles en heeft er dan vier voetbaljaren op zitten in Almelo. De club wilde graag met hem verder, maar de oefenmeester zelf was toe aan een nieuwe omgeving. Die lijkt hij dus gevonden te hebben in het hoge noorden, waar hij in technisch directeur Mark-Jan Fledderus een bekende tegen zal komen.

Die stelde hem in 2018 ook al aan bij Heracles en dus is het geen verrassing dat Fledderus nu weer bij Wormuth uitkomt. De Duitser zal de opvolger worden van Danny Buijs, die na dit seizoen vertrekt uit de Euroborg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s