Willem II-crisis blijft maar voortduren: Twente staat vierde na zege in Tilburg

22-01-2022 22:54
80

Willem II zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen. De Tricolores wonnen sinds 25 september van het vorig jaar niet meer en konden daar ook in de thuiswedstrijd tegen FC Twente geen verandering in brengen: 0-1.

De onrust is groot in Tilburg en de enige manier om die te kunnen bezweren is een overwinning. Toch liep het ook in het eigen Koning Willem II Stadion tegen Twente voor geen meter en kregen de Tricolores in de eerste helft twee doelpunten tegen, waarvan er één telde. Een goal van Daan Rots werd nog afgekeurd wegens buitenspel, maar de treffer na veertig minuten spelen werd goedgekeurd.

Die kwam op naam van Michal Sadílek, die de bal plotseling voor zijn linker vond en doeltreffend uithaalde. Op die manier gingen de Tukkers met een 0-1 voorsprong rusten en dat was een marge die ze in de tweede helft succesvol verdedigden. Daar hoefde Twente ook niet al te veel moeite voor te doen, aangezien Willem II weinig in de melk te brokkelen had.

De formatie van trainer Fred Grim had alle geluk dat Twente het vizier in de tweede helft zelf ook niet op scherp had staan. Ricky van Wolfswinkel en Dimitris Limnios kregen de bal er niet in, maar uiteindelijk maakte dat niet meer uit. De drie punten gingen namelijk alsnog mee naar Enschede en dat brengt Ron Jans en zijn mannen naar plek vier in de Eredivisie. Willem II blijft vijftiende.