Atalanta Bergamo-aanvaller Ilicic weer getroffen door een depressie

Atalanta Bergamo-aanvaller Ilicic weer getroffen door een depressie

23 januari - 07:55
Serie A 38 Reacties

Josip Ilicic kampt opnieuw met mentale gezondheidsproblemen. Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini kan niet beloven dat de 33-jarige aanvaller nog terugkeert in het shirt van La Dea.

Ilicic kampte in 2020 al met een depressie, waardoor hij enige tijd afwezig was. Dit seizoen was de Sloveen in negentien Serie A-duels goed voor drie goals en vier assists. Sinds de 2-6 zege bij Udinese op 9 januari behoorde hij echter niet meer tot de wedstrijdselectie. Italiaanse media speculeerden eerst over een coronabesmetting, maar nu blijkt dat hij weer mentale problemen heeft.

"Het is niet makkelijk voor mij om hierover te praten, want het is erg persoonlijk", reageert Gasperini in gesprek met Sky Sport Italia. "Ik kan alleen zeggen dat we altijd voor hem klaar zullen staan, want dit is belangrijker dan voetbal, belangrijker dan ons beroep."

De Atalanta-trainer bestrijdt dat Ilicic 'fragiel' is. "We kennen hem al vele jaren, we hebben samen vele gelukkige momenten beleefd. Hij is een heel normaal, positief persoon. De binnenkant van ons hoofd is een jungle. Het is voor psychiaters al moeilijk om erachter te komen wat zich daar afspeelt, laat staan voor ons."

Gasperini steekt zijn pupil een hart onder de riem. "Ik hoop dat hij terugkeert en het plezier hervindt op het veld. Hij weet dat we als mens op hem zullen wachten. Maar als speler weet ik niet of hij terugkeert, het is allemaal erg onvoorspelbaar en gevoelig."

Ilicic belandde een kleine twee jaar geleden in een depressie. Hij verteerde de lockdown als gevolg van het coronavirus niet goed. Bergamo was destijds één van de zwaarst getroffen steden van Europa. Op het hoogtepunt stierven zo'n veertig mensen per dag. De aanvaller miste de laatste zeven wedstrijden van het seizoen 2019/2020, waaronder het treffen met Paris Saint-Germain in de kwartfinale van de Champions League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s