Boscagli blij met 'geschenk' PSV: 'Dan heb ik niets aan vier keer zo hoog salaris'

Boscagli blij met 'geschenk' PSV: 'Dan heb ik niets aan vier keer zo hoog salaris'

23-01-2022 08:57
38

Olivier Boscagli zit helemaal op zijn plek bij PSV. De 24-jarige Fransman lijkt niet van plan de Eredivisie-koploper snel te verlaten en ziet bovendien nog voldoende verbeterpunten voor zichzelf.

"Mijn gezin en ik hebben er niks aan als ik voor een drie of vier keer zo hoog salaris elders op de bank zit. Ik kan me voorstellen dat anderen dat misschien belangrijk vinden, maar het gaat bij mij altijd eerst om de sport", zegt Boscagli tegen het Algemeen Dagblad. "Op een lager niveau spelen in een verre competitie zie ik ook helemaal niet zitten in mijn huidige levensfase."

De verdediger ligt nog tot medio 2025 vast. "Het contract dat PSV me heeft gegeven, zie ik als een geschenk en een schitterende kans om hier stappen als mens en voetballer te zetten. Voetbal betekent ook dat je pijn moet kunnen lijden en is echt niet altijd mooi, zeker bij een mindere dag of als het een keer tegen heeft gezeten."

Boscagli is tevreden over de huidige prestaties van de ploeg van Roger Schmidt. "Ik ben blij met ons huidige niveau, waarbij we nog veel werk te verzetten hebben en goed moeten omgaan met de blessures die er zijn. Er ligt in dit team nog veel ruimte voor verbetering." Ook voor zichzelf ziet hij 'ontwikkelpunten'. "Als ik zie hoe agressief Armando (Obispo, red.) soms kan verdedigen zonder over de grens te gaan, dat vind ik mooi om te zien." 

Daarnaast hoopt Boscagli meer een leidersrol te nemen, nu André Ramalho ontbreekt. "Hij ziet het echt als onderdeel van zijn vak om er voor iedereen te zijn en te waarborgen dat medespelers zich goed voelen. Ik ben jonger en kan dat niet geforceerd overnemen, maar heb nu wel al een paar jaar ervaring en kan jongere spelers helpen."