Mbappé vraagt Zlatan om advies: 'Als ik jou was, zou ik naar Real Madrid gaan'

Mbappé vraagt Zlatan om advies: 'Als ik jou was, zou ik naar Real Madrid gaan'

23-01-2022 09:15
24

Zlatan Ibrahimovic adviseert Kylian Mbappé om Paris Saint-Germain na dit seizoen te verruilen voor Real Madrid. De 23-jarige Fransman heeft een aflopend contract in het Parc des Princes en won advies in bij de Zweedse ster van AC Milan.

"Hij vroeg me ernaar en ik antwoordde: Als ik jou was, zou ik naar Real gaan. Zelf had ik de kans om voor verschillende teams uit verschillende landen te spelen. Dat heeft me geholpen om te groeien als speler", laat de veertigjarige Ibrahimovic weten in gesprek met L'Équipe. "Het is makkelijker om je hele loopbaan in eigen land te spelen. Althans, dat is mijn mening. Als je je koffers pakt en naar andere clubs gaat, is dat een heel avontuur."

Waar de toekomst van Mbappé ligt, weet ook de oud-Ajacied echter niet. "Alleen Kylian zelf kan die vraag beantwoorden. Het hangt af van wat hij wil en wat hij denkt, maar ik zou gaan. Tegelijk zal PSG er alles aan doen hem te behouden. Naast Real zullen andere clubs hem ook wel willen hebben. Als je als trainer de middelen hebt om Mbappé vast te leggen en daar niet voor openstaat, dan hoor je niet thuis in dit vak."