Vink: Ik denk dat hij nog maar op zestig procent van zijn kunnen zit bij Ajax

Vink: "Ik denk dat hij nog maar op zestig procent van zijn kunnen zit bij Ajax"

Marciano Vink denkt niet dat Steven Berghuis al het maximale uit zijn kwaliteiten haalt bij Ajax. De ESPN-analist ziet dat de dertigjarige aanvallende middenvelder nog zoekende is in de ploeg van trainer Erik ten Hag.

"Ik denk dat hij nog maar op zestig procent van zijn kunnen zit bij Ajax", stelt Vink bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik denk dat hij nog veel dominanter zou kunnen zijn. Alleen heeft hij te maken met aan de rechterkant Antony, aan de linkerkant Dusan Tadic en in de spits Sébastien Haller. De ruimte die hij nodig heeft om echt Berghuis te zijn, is er niet. Je ziet hem heel erg zoeken."

"Hij zal waarschijnlijk hoog in het kilometerklassement staan", gaat Vink verder. "Alleen de Berghuis die wij kennen, die wedstrijden beslist en alle ballen opeist, heb ik nog niet gezien. Desondanks speelt hij best goed." Of de Oranje-international nog zo dominant gaat worden, weet de analist niet. "Dat is afhankelijk van welke spelers er weggaan en wie er bij komen. Dit spel van Ajax ligt hem, maar zit hem niet als een jas gegoten."

Huub Stevens ziet hoe dan ook een positieve verandering bij Berghuis. "Ik zie iemand die gelukkig is, iemand die opgebloeid is. Bij Feyenoord was hij vaak bedeesd, teleurgesteld. Nu zie ik een opgewekt iemand. Hij lacht de hele tijd. Dat was bij Feyenoord niet. Ik denk dat dat het grote verschil is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s