Feyenoord richt zich op na goal Schöne en wint ruim van NEC

23-01-2022 14:03 Laatste update: 14:42
144

Feyenoord heeft zich hersteld na de nederlaag tegen Vitesse vorige week. De ploeg van Arne Slot boekte in een open en vermakelijke wedstrijd een ruime zege op NEC: 1-4.

Bij de Rotterdammers begonnen aanwinst Patrik Walemark en de herstelde Luis Sinisterra nog op de bank. Alireza Jahanbakhsh en Reiss Nelson vormden daardoor een voorhoede met Bryan Linssen, die al snel een enorme kans kreeg. De Limburger stond oog-in-oog met doelman Mattijs Branderhorst, nadat Cas Odenthal zich verkeek zich op een hoge bal. Branderhorst kreeg echter zijn hand tegen de bal.

Het was het startsein voor een aantrekkelijke eerste helft met kansen over en weer. Het was de thuisploeg die als eerst de trekker overhaalde. Uitgerekend oud-Ajacied Lasse Schöne schoot na zeventien minuten raak. Feyenoord zette aan en moest op zoek naar gaatjes in de Nijmeegse defensie, terwijl NEC in de omschakeling ook gevaarlijk werd. De 1-1 viel na ruim een halfuur uit een strafschop van Orkun Kökcü. Magnus Mattsson vloerde Alireza Jahanbakhsh op wel heel knullige wijze. Dat het bij 1-1 bleef voor rust, was een klein wonder. Beide teams kregen veel ruimte én meerdere grote kansen om nogmaals toe te slaan.

In de tweede helft wilden de Rotterdammers snel het verschil maken en dat lukte. Kökcü probeerde het van afstand en zag zijn zondagsschot in het doel vliegen. Feyenoord nam de touwtjes daarna steeds strakker in handen en NEC kwam steeds minder van de eigen helft. De beslissing viel na 64 minuten. De met zijn vorm worstelende Jahanbakhsh pikte zijn goaltje mee, nadat Linssen de bal uitstekend verlengde.

Feyenoord was na de pauze sowieso al veel te sterk voor NEC, dat ook nog een vierde treffer om de oren kreeg. Guus Til kopte binnen uit een voorzet van invaller Jens Toornstra. Even daarvoor had Iván Márquez een rode kaart ontvangen. Hij kreeg het aan de stok met Cyriel Dessers en duwde de Belg omver. Door de zege blijft Feyenoord in het spoor van PSV en Ajax, die zondagmiddag tegenover elkaar staan in het Philips Stadion.