Ten Hag dolt voor topper tegen PSV: 'Weer niet goed op de hoogte, Jan Joost'

Ten Hag dolt voor topper tegen PSV: 'Weer niet goed op de hoogte, Jan Joost'

23 januari - 14:32 Laatste update: 14:34
Eredivisie 9 Reacties

Erik ten Hag heeft zich met zijn Ajax goed voorbereid op de topper tegen PSV in het Philips Stadion. De oefenmeester is ontspannen en dolt voor de wedstrijd nog wat met ESPN-verslaggever Jan Joost van Gangelen, die de mist in gaat met een opmerkelijke statistiek.

"We hebben verschillende scenario's doorgenomen, we weten wel hoe we moeten anticiperen op de speelwijze van de tegenstander", begint Ten Hag bij ESPN over de mogelijke speelwijze van PSV. Als vanzelfsprekend schakelt hij vervolgens over naar zijn eigen team. "Het is voor ons van groot belang om balvast te zijn, dan denk ik dat we goed in de wedstrijd komen."

Ajax start weer met Brian Brobbey in de punt van de aanval, nu Sébastien Haller actief is met Ivoorkust op de Afrika Cup. "Ik vind dat je spelers nooit met elkaar moet vergelijken. Dan ga ik weer ten voordele van de een ten opzichte van de ander praten. Laat ik het zo zeggen: ze kunnen allebei een goal maken. En daar gaat het spel om."

Brobbey had niet veel tijd nodig om zich weer aan te passen aan het Ajax-spel. "Heel veel, hij is erg doelgericht. En onverstoorbaar", vervolgt Ten Hag. "Hij brengt veel enthousiasme in de ploeg en weet hoe het Ajax-spel gespeeld wordt. Hij had niet veel aanpassingstijd nodig."

Ten Hag weet niet vaak te winnen in het Philips Stadion, zo weet ook Van Gangelen. Die stelt dat Ten Hag nog nooit gewonnen heeft op bezoek bij PSV, maar de trainer slaat terug. "Nou Jan-Joost, dan ben je dus weer niet goed op de hoogte. PSV-Utrecht, kwartfinale beker. Scherp zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s