Mazraoui gaat Ajax transfervrij verlaten voor buitenlands avontuur

Mazraoui gaat Ajax transfervrij verlaten voor buitenlands avontuur

23 januari - 17:18 Laatste update: 17:24
Eredivisie 198 Reacties

Noussair Mazraoui gaat Ajax aan het einde van het seizoen transfervrij verlaten. Dat bevestigt de matchwinner na de overwinning op PSV (1-2). De kans op een langer verblijf in Amsterdam is volgens hem 'nihil'.

Mazraoui heeft een aflopend contract en de onderhandelingen met Ajax-directeur Marc Overmars zijn op niets uitgelopen. "Ik loop uit mijn contract, het is januari en ik heb nog niet bijgetekend, dus dan weet je wel waar het op uitdraait", zegt de rechtsback tegen ESPN.

"Het is nooit helemaal uitgesloten, maar de kans (op contractverlenging, red.) is nihil. Misschien vijf procent", vervolgt Mazraoui. "Ik speel hier al zestien seizoenen. Het is een mooi moment om te vertrekken."

"Alleen", voegt hij eraan toe, "er kan altijd iets gebeuren. Ik zeg ook: het móét niet. Maar de situatie is nu wel zo. Met een transfervrije status is het makkelijker om te vertrekken. Of ik een voorkeur heb voor een bepaalde competitie? Ik wil het avontuur aangaan."

Mazraoui, wiens zakelijke belangen worden behartigd door Mino Raiola, wordt de laatste maanden vaak gelinkt aan buitenlandse clubs. Onder meer FC Barcelona, Real Madrid en Napoli passeerden de revue. De hoofdrolspeler zegt te hebben gesproken met enkele clubs.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s