Real Madrid staat op uit de dood en pakt punt: slechte dag Benzema

23-01-2022 18:12 Laatste update: 18:15
9

Real Madrid is zondag tegen onverwacht puntenverlies aangelopen: 2-2. Laagvlieger Elche CF sleepte in de Spaanse hoofdstad een gelijkspel uit het vuur, al leidden de bezoekers tien minuten voor tijd nog met twee goals verschil.

Real Madrid leek door misstappen van de concurrentie onbedreigd op de landstitel af te stevenen, maar de laatste weken zit de klad erin bij de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Elche kwam zondag bezoek en nam een punt mee uit Madrid.

De offday van Real begon met een totaal mislukte penalty van Karim Benzema. Het was de eerste keer (!) dat hij er een miste in de Spaanse competitie. Even later schoot Lucas Boyé de 0-1 binnen voor Elche, dat vier dagen geleden ook op voorsprong in de Copa del Rey-ontmoeting met Real. De Madrilenen vochten zich toen in de verlenging terug (1-2).

Dat léék zondag niet te lukken, want het uiterst effectieve Elche bouwde de voorsprong na rust uit. Pere Milla maakte de 0-2 na goed voorbereidend werk van Boyé. Benzema stond toen al niet meer op het veld. De Franse spits viel uit met een dijbeenblessure.

Door een benutte penalty van Luka Modric werd het toch nog razend spannend in Madrid. In de 92ste minuut viel de gelijkmaker alsnog: Eder Militão voorkwam de derde nederlaag van het seizoen op de valreep. Real ziet door achtervolger Sevilla wel tot op vier punten naderen. Elche klimt naar de gedeelde veertiende plaats.