FC Utrecht doorbreekt negatieve reeks en verslaat degradatiekandidaat Sparta

23-01-2022 18:33
41

FC Utrecht heeft voor het eerst in bijna twee maanden weer eens een wedstrijd gewonnen. In Rotterdam versloeg de formatie van trainer René Hake Sparta Rotterdam met ruime cijfers.

In december en januari zat Utrecht in een neerwaartse spiraal. De Domstedelingen stonden eerst even derde op de ranglijst, maar zakten uiteindelijk af naar de zevende plek. Voor Utrecht was het dan ook cruciaal om de negatieve reeks bij Sparta te doorbreken.

Na twaalf minuten zaten de bezoekers al op rozen. Sparta-aanwinst Joeri de Kamps leed balverlies, waarna Utrecht snel kon omschakelen. De bal kwam uiteindelijk terecht bij Anastasios Douvikas, die van dichtbij scoorde: 0-1. In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord. Wel trokken Sparta-fans die buiten Het Kasteel stonden de aandacht. De supporters wilden hun ploeg steunen met fakkels en gezang.

Ondanks de aanmoedigingen moest Sparta vlak na rust een tweede tegentreffer slikken. Othmane Boussaid wist Mimoun Mahi op slimme wijze te vinden, waarna laatstgenoemde de bal achter Sparta-goalie Tim Coremans wist te werken. Daarna was het wachten op de 0-3 van Utrecht, dat goede kansen kreeg. Uiteindelijk viel de derde en beslissende treffer in de 75ste minuut: invaller Moussa Sylla gaf een goede voorzet op Sander van de Streek, die de bal gemakkelijk in het Sparta-doel werkte. Coremans greep zwak in.

Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor Utrecht de zevende plek weer overneemt van SC Cambuur. FC Twente, AZ en Vitesse komen ook weer in zicht op de ranglijst voor de ploeg. Sparta blijft steken op de zestiende plek.